Once bitten….

Ik hou van reizen. Van het onbekende. Heerlijk vind ik het.  Ergens naar toe maar niet precies weten waar je nou heen gaat. Eng en spannend tegelijk!  Samen met Sebas met de camper op stap. Of zoals afgelopen zomer backpacken in Thailand. Super! Maar na zo’n heerlijke vakantie in Thailand heb ik het wel wat moeilijker om weer te aarden en te gedijen in het ‘gewone’ leven. Ik blijf altijd een beetje onrustig.

Het begon bij mij al vroeg. Ik was nog jong maar wilde altijd al ‘weg’.  Toen ik 15 jaar was ging mijn beste vriendinnetje verhuizen naar Málaga en mocht ik 2 weken bij haar logeren. Alleen met het vliegtuig. Superleuk. En het jaar daarna mocht ik wéér. Vanaf toen ging ik vaker alleen op vakantie. In het begin met jongerenreizen zoals skiën met Snowcamp of naar Griekenland met Club Escolette. Ontzettend gezellig. Echt nooit spijt van gehad. Na de MBO wist ik niet wat ik zou gaan doen. Geen HBO in ieder geval. Leren is niet echt mijn ding.  “Weg” Dat kon nu écht! Maar waar naar toe en wat zou ik gaan doen? Het concept backpacken was in die tijd nog niet zo bekent. Althans niet bij mij. Het Internet bestond nog niet en de wereld was een stuk groter dan nu.  Na wat afwegingen besloot ik om voor een jaar naar Amerika te gaan. Als Au Pair. Ik kwam terecht bij een gezin in New Jersey. Ook dit was weer een geweldige ervaring! Alles alleen ontdekken was een uitdaging. Ooit wel eens écht verdwaalt in het donker?  Ik wel, ’s nachts 2 uur lang rondgereden voordat ik mijn huis weer vond, per toeval. (Tomtom of GPS, bestond toen nog niet.)  Ik heb nog steeds contact met beiden gezinnen waar ik toen zat en met de vriendinnen die ik toen heb gemaakt. Het was met recht een jaar om nooit te vergeten!

Ik wist alleen dat het de hoofdstad van Vietnam was, maar verder was ik geheel onwetend. Gewapend met een dosis zelfvertrouwen, de Lonely Planet en een rugzak ging ik richting Zuidoost-Azië.

Zo’n 11 jaar later na mijn scheiding (en het bijbehorende  verdriet) dacht ik ook weer; Ik ga “weg“. Ik wilde op reis en backpacken. Ik wilde op mezelf zijn en ‘nieuwe werelden’ ontdekken. Gelukkig kon ik destijds met mijn leidinggevende regelen dat ik mijn vakantiedagen mocht gebruiken en deze ook kon opbouwen tot een verlof van 3 maanden. Ik boekte een ticket naar Hanoi, Vietnam want daar wilde ik graag heen. Ik wist alleen dat het de hoofdstad van Vietnam was, maar verder was ik geheel onwetend. Gewapend met een dosis zelfvertrouwen, de Lonely Planet en een rugzak ging ik richting Zuidoost-Azië. Alleen. Ik was er nog nooit geweest en het backpacken was mij ook vreemd maar man oh man wat een tijd! Geweldig! Ik kon doen en laten wat ík wilde. Vond ik het ergens leuk, bleef ik er hangen. Vond ik het niets, ging ik weer verder. Zoveel gezien en zo veel beleefd. Onvergetelijk!

Maar hoe heerlijk zou het zijn, om weer eens lekker in het onbekende te stappen en er weer op uit te trekken. Om bijvoorbeeld een Dive Master / Instructor Training te volgen op Koh Tao. Gewoon voor een half jaartje. Of een jaartje of zo. Sebas kan best zijn onderwijs aan de Wereldschool volgen, dat gaat online. En hij zou ook naar een lokale school kunnen gaan voor een paar uurtjes. Geloven jullie mij als ik zeg dat ik dat al heb uitgezocht?!? De hele dag op je blote voeten. Sokken kunnen de deur uit. Weg ermee! Geweldig!

Once the travelbug bites…..

Bitten-by-the-Travel-Bug

Ik heb een leuke baan, daar ligt het niet aan… maar zodra ik terug ben begint het alweer te kriebelen en ben ik alweer bezig met de volgende reis. Waar gaan we volgend jaar naar toe? En kan ik écht niet een paar maandjes weer de hort op?

Ervaring leert dat het op den duur wel zakt, maar die kriebels…. die blijven je leven lang…..

3 gedachten over “Once bitten….”

  1. ja, het is inderdaad belangrijk dat je interesse hebt om de wereld en allerlei cultures te ontdekken, ga zo voort Yvette en Sebastiaan is lucky dat jij hem overall mee neemt, well done.Tineke de Bruin

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s